Ha lecserélnéd a régit

Az ember néha nagy dilemmába kerül, ha valamilyen újdonság kijön az elektronikus kütyük terén, mert lecserélné szívesen, hiszen a legújabb eszközök általában mindig nagy újdonságokat tartogatnak számunkra, amelyek néhány esetben pontosan rátalálnak a nyomógombunkra, természetesen nem véletlenül, hiszen ez a termékfejlesztők és marketingesek legnagyobb tudománya. Ekkor pedig szinte nem bírunk magunkkal, és szinte azonnal szaladnánk a boltba az újdonságért, igen ám, csak ilyenkor szokott eszünkbe jutni, hogy akkor mit is fogunk a régi, de még teljesen tökéletes eszközünkkel kezdeni?

Eladásra általában nem adjuk a fejünket, mert hát annak nagyon utána kellene járni, nem tudjuk milyen árat kérhetnénk érte, milyen fórumon hirdessük meg. Rengeteg utánajárás és még több energia kellene ahhoz, hogy megfelelő és jó vevőt találjunk, ezért el szoktuk ezt az ötletet gyorsan vetni. Általában ilyenkor jön az adjuk oda a családba valamelyik nagyon szeretett rokonunknak, fiatalnak vagy gyereknek az eszközt ötlet, és ez általában ott bukik meg, hogy valaki nem fogadja el ingyen, mert azért mindenki tudja, hogy túl nagy ajándék lenne, vagy épp több gyerek vagy fiatal van a családban és nem lenne igazságos a döntés. Ilyen esetekben marad mondjuk a régi ipad a polcon, és ott porosodik akár évekig is, mert ugye kettőt ritkán használunk.

Én is így voltam ezzel, amikor az egyik nagyon jó barátom felhívta a figyelmemet az almabazar.hu legújabb oldalra, ahol ipad felvásárlás is van, és bizony nagyon normális a csapat, tehát teljesen jó áron beveszik a régi eszközömet és keresnek neki egy tökéletes új gazdát, aki ráadásul még biztosan nagyon örülni is fog neki, sőt, ha szükségem van rá, akár új eszköz beszerzésében is tudnak segíteni. Nekem arra már nem volt szükségem, hiszen lecseréltem már az eszközt, de a feleségem elgondolkodott, hogy ha így meg lehet oldani és jó tulajdonosa lesz a régi mac gépének, akkor lehet, hogy lecserélné, és mivel macbook felvásárlás is van, ezért ő valószínűleg ezzel a kis csapattal és a segítségükkel fogja lecserélni a gépét. Én nagyon örülök, hogy megtaláltuk őket, és mindenkinek csak javasolni tudom, hogy keresse fel őket, ha van régebbi eszköze, ami csak a polcon porosodik.