Számodra is szükséges lehet

A vállalkozók, különösen a kisvállalkozók úgy gondolják, hogy számukra – hiszen csak öt-tíz embert alkalmaznak – felesleges arra figyelni, hogy a szervezeti fejlesztés és az egyéni fejlesztés is folyamatos legyen. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a vállalati coaching csak egy multinacionális vállalat, vagy nagyvállalat számára fontos és hasznos eszköz a működés során. De biztosan így van ez?

Én egy kisvállalat működéséért vagyok felelős. Hat embert foglalkoztatok és bizony nem mondhatom, hogy hatalmas vállalati vagyonnal rendelkezek jelenleg. Mégis úgy éreztem, hogy van keresnivalóm a szervezetfejlesztés, azon belül is az egyéni coaching területén. Én azt gondolom, hogy nem csak hogy motivációs és új lendületet ad egy ilyen fejlesztés a munkavállalóknak, hanem újabb módszerek és meglátások segítségével bizony hatékonyan hozzájárul ahhoz, hogy a vállalt kulcsemberei a jövőbeli stratégiai célokat és állomásokat úgy tudják kitűzni, hogy azok valóban siker orientáltak és innovatívak legyenek. Ez pedig egy kisvállalat életében nem csak hogy fontos, de néhány esetben sorsfordító is lehet. Én bizony úgy döntöttem, hogy felveszem a kapcsolatot a kogwheel szakembereivel, és a kulcsembereim közül amennyit csak tudok végig viszek egy ilyen egyéni coaching folyamaton.

Gondoltam, hogy biztosan hatékony és eredményes lesz ezzel a kis csapattal a közös munka, de koránt sem gondoltam, hogy ennyire jó eredményeket fog hozni számomra. A tréning után a kulcsemberek közül szinte mindegyik teljesítménye és lelkesedése nőtt. Nem győztem a jobbnál jobb ölteteket hallgatni tőlük a jövőbeli fejlesztésekre és célokra vonatkozóan. Számomra ez volt a legszembetűnőbb eredménye a folyamtoknak. Nem gondolom, hogy bármilyen szakmai ötletet hallottak volna a fejlesztések során, azonban azt igenis gondolom, hogy kicsit kiszakítva őket a mindennapi rutin működésből, és új eszközöket adva a kezükbe, kicsit motiváltabbak lettek és új szemszögből, más módon tekintettek mind a tevékenységre, mind a vállalati működésre. Nekem biztosan megérte ez a bátor „beruházás” és ennek kapcsán azt mondom, hogy igenis, egy picike kis vállalt számára is hatalmas fontossággal bírhat egy ilyen tréning bevezetése a vállalat életébe.