Sheadió-vaj

cikk küldése nyomtatás

A Közép-Amerikában termõ sheadió [Butyrospermum parkii (Kotschy)] préselésével nyerik. A fa szilvaszerű termései 50 százalék zsírt tartalmaznak. A helyiek táplálkozásra használják, de kozmetikai hatása már régóta ismert. 35-45 Celsiusfokon olvad. Különösen alkalmas bõrápolásra, mert nagy a nem szappanosítható anyag része, átlagban 6 százalék (jojobaolaj 2 százalék). A sheavaj (75 százalék triterpén-alkohol) puhítja a bõrt, fokozza a hámréteg nedvessémegkötõ képességét, jól hat az oldható kollagénre a bõrben. Fertõtlenít, a sebgyógyulást gyorsítja, gyengíti a varratokat és az öregségi foltokat. A sheavaj nemcsak sűrítõ, hanem hatóanyag is, gyógyhatású allantoint, E-vitamint és különbözõ karotinokat tartalmaz.
2-4 százalékban adagolva a krém tejfölszerű lesz, stabil, a bõrön könnyen kenhetõ. Hűtve tároljuk.

Kapcsolódó fórumtémák

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A rovat fő támogatója az Ökotárs Alapítvány, www.okotars.hu

Ökotárs Alapítvány

Melyik termékcsaládot kedvelik a sztárok?

Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?