Phenol

cikk küldése nyomtatás

Magyar, ill. más neve: fenol és alkáli sói

Értékelés: nem ajánlott

Funkció: baktériumölõ hajfestékekben,  szappanokban samponokban

Megjegyzések: mérgezõ anyag, megeng. , konc. 1%, fölirat elõírva, idegméreg, fejfájást, alvás zavarokat okoz, esetenként
allergén, állatkísérletekben nagyobb konc.-ban bõrés nyálkahártya ingerlõ; mint tartósító nem  engedélyezett, ezért fõleg mint nedvesítõ, lágyító szerepel

Kapcsolódó fórumtémák

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A rovat fő támogatója az Ökotárs Alapítvány, www.okotars.hu

Ökotárs Alapítvány

Mivel szépülnek a sztárok?

Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?