Parabene

cikk küldése nyomtatás

Magyar, ill. más neve: NIPA-ester, Nipagin, Ni-pasol, butil-, etil-, metil-, propil-parabén, más nevén: PHB-észter (p-hidroxi-
benzoesav-észter)

Értékelés: még ajánlott

Funkció: tartósító

Megjegyzések: szint. anyag, megeng. konc. 0,4-0,8%, gyakori allergia kiváltó, állatkísérletekben nagyobb konc.-ban bõr- és nyálkahártya ingerlõ

Kapcsolódó fórumtémák

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A rovat fő támogatója az Ökotárs Alapítvány, www.okotars.hu

Ökotárs Alapítvány

Mivel szépülnek a sztárok?

Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?