Jojobaolaj

cikk küldése nyomtatás

(kiejtése: hohoba) A legkeresettebb kozmetikai alapanyagok egyike, ára is borsos. Valójában nem is olaj, hanem folyékony viasz, telítetlen viaszokból áll, hûtõben megfagy. Hasonló a cetolajhoz, ahelyett alkalmazzák. Egy sivatagi növény (Simmondsia chinensis) diószerû termésébõl nyerik.
Az indiánok már több száz éve ismerték gyógyító hatását. Könnyen és egyenletesen oszlik el a bõrön, enyhíti a kiütéseket és UV-fény ellen is véd. Finom motorok kenésére is alkalmazzák.

Kapcsolódó fórumtémák

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A rovat fő támogatója az Ökotárs Alapítvány, www.okotars.hu

Ökotárs Alapítvány

Mivel szépülnek a sztárok?

Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?