Új kozmetikai webáruház nyilik hamarosan itthon

Yves Rocher webáruház

2013-07-07 18:54:46
Új kozmetikai webáruház nyilik hamarosan itthon

Webáruház nyitásával növelné magyarországi forgalmát a francia Yves Rocher kozmetikai cég.

A cég kereskedelmi oldallá szeretné fejleszteni a nemrég elkészült magyar honlapját, amelyen várhatóan az év vége felé, de még karácsony előtt elindítanák a webes vásárlási lehetőséget - mondta el Venczel Judit, az Yves Rocher magyarországi leányvállalatának kereskedelmi igazgatója az MTI-nek a cég csütörtöki sajtótájékoztatóját követően.

Emellett okostelefonra is elkészítik a portál alkalmazását. Ez utóbbi fejlesztés kifejezetten a közép-európai régióra készült, és Lengyelország után Magyarországon fog másodikként működni.
A webáruháztól minimum tíz százalékos forgalomnövekedést vár a cég. Az Yves Rocher tavalyi magyarországi bruttó árbevétele 1,2 milliárd forint volt a 2011. évi egymilliárd forintot megközelítő forgalom után. Az idén az első öt hónapban pedig 30 százalékos bővülést ért el a cég az előző év azonos időszakához képest - mondta a kereskedelmi igazgató.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy további üzletnyitásokkal már nem terjeszkedne Magyarországon a vállalat. Budapesten gyakorlatilag az összes nagy bevásárlóközpontban jelen van a márka, és a magyar fővárosban több boltja van, mint más európai nagyvárosokban, például Rómában, Milánóban vagy Berlinben. Jelenleg egy új, vidéki boltnyitásról folynak tárgyalások, egy szegedi bevásárlóközpontban nyílhat Yves Rocher üzlet, várhatóan a jövő év elején.

A növényi alapanyagú kozmetikai és testápolási termékeket gyártó és forgalmazó Yves Rocher Magyarországon 1997-ben nyitotta meg első üzletét, jelenleg 18 üzlete van. Budapesten kívül Budaörsön, Pécsen, Győrben, Székesfehérváron és Debrecenben üzemeltet boltokat. 2012 nyarán nyitott üzletet a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren, ez az első repülőtéri boltja a 80 országban jelenlévő társaságnak.

Az Yves Rocher 1958-ban alakult meg egy bretagne-i városkában. A családi vállalkozásként működő cég nevét alapítójáról kapta. Hazájában az egyik legnépszerűbb francia márkának számít, imázsát a bio és a természetes értékek határozzák meg, termékeiben kizárólag növényi összetevőket használnak fel.

A nyilvános cégadatok szerint az Ives Rocher Hungary Kft. nettó árbevétele 2012-ben 950 millió forint volt az előző évi 807 millió forint után. A tavalyi évet 4 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárta, míg 2011-ben 91 millió forint volt a vesztesége a magyar számviteli szabályok szerint.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Az Yves Rocher a legkedveltebb kozmetikai márka Franciaországban

Az Yves Rocher a legkedveltebb kozmetikai márka Franciaországban Az Yves Rocher kozmetikai cég és a nagy áruházláncok a legkedveltebb márkák...

Rihanna "túl szexi" a Niveának

Rihanna "túl szexi" a Niveának Túlságosan szexinek ítélte meg Rihannát a Nivea cég új vezetője, aki szerint a...

Nyuszifülek miatt fizet egy japán kozmetikai cég

Nyuszifülek miatt fizet egy japán kozmetikai cég Kártérítés megfizetésére és bocsánatkérésre kényszerült a Kanebo japán...

Gisele Bündchen saját márkájú öko kozmetikumokkal hódít!

Gisele Bündchen saját márkájú öko kozmetikumokkal hódít! Öko-autó és öko-élelmiszerek után itt a legújabb sztár-őrület: Gisele Bündchen...

Hamis kozmetikumok az interneten?

Hamis kozmetikumok az interneten? Kínában az interneten kapható szépségápolási termékek akár 80 százaléka is hamis...

Véglegesen megszűnik a Dr.Juga kozmetikumok gyártása?

Tisztelt Ács Krisztina! Kozmetikushoz sosem jártam, mert megtaláltam a tökéletes...

Vigyázat! Veszélyes adalék a kozmetikumokban!

Vigyázat! Veszélyes adalék a kozmetikumokban! Számos kozmetikai termékben, fogkrémben, szappanban megtalálható a fertőtlenítő...
Összes cikk

Szóljon hozzá!

Összes cikk

A sztárok titkos szépségpraktikái


Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?