Készítsünk otthon természetes hajöblítőt! I.

Így varázsoljuk hajunkat ragyogóvá, 10 perc alatt, gyógynövényes hajöblítővel!

2015-07-05 22:39:13
Készítsünk otthon természetes hajöblítőt! I.

Ki ne szeretne ragyogó dús fényes hajat? Sajnos a légyszennyezettség, a stressz vagy a száraz levegő hajunk állapotán is meglátszik. Cikkünkből most megtudhatja, hogyan lehet haja újra bársonyos és friss, mindössze 10 perc alatt.

A rendszeres hajmosás, festés, szárítás, és más kezelések idővel károsítják a hajszálakat és tönkre teszik a hajunkat. Ahhoz hogy a sok vegyi anyagot eltávolítsuk hajunkról, nem elég egy sima hajmosás és öblítés, szükséges egy jó hajöblítő használata is.

A hajöblítő nem csak a hajszálakat tisztítja meg, de a fejbőrbe jutva a hajhagymákat is táplálják, ezért fontos hogy ez csak természetes alapanyagokat tartalmazzon.

Szerencsére egy kis idő ráfordítással, ma már ezt mi magunk is elkészíthetjük otthon házilag, és rendszeres használatukkal, hajunk újra a régi lesz.

Mindössze néhány aromás gyógynövényre és 10 percre lesz szükségünk, ahhoz hogy elkészítsük az öblítőket, tehát mindössze annyi időre, míg pl. egy teát megfőzünk magunknak.

Természetesen a főzetet csak akkor használjuk fel, ha az már kellően kihűlt, nehogy leforrázzuk a fejbőrünket.

Mivel ezek a főzetek csak természetes gyógynövényeket tartalmaznak, nem is kell kiöblíteni hajunkból, elég, ha jó alaposan bemasszírozzuk a fejbőrbe is, így a hajhagymákat is táplálják, és végül töröljük át hajunkat egy száraz törülközővel, majd hagyjuk, hogy a levegőn megszáradjon.

A főzeteket mindig ugyanúgy készítsük el, a gyógynövényeket tegyük el tálba, majd öntsük le őket forrásban levő vízzel, végül hagyjuk állni kb. 10 percig, és használjuk fel, amikor már kellően kihűltek.

1. Hársfavirágos hajöblítő

Hozzávalók:

1 kanál szárított hársfavirág, 3 dl forró víz.

A hársfavirág öblítőt, a gyakori festés miatt sérült hajra ajánljuk, mivel javítja a fejbőr vérellátását, és táplálja a hajhagymákat. Minden hajmosás után használjuk minimum hat héten keresztül.

2. Sörös hajöblítő

Talán a férjünk nem haragszik meg érte, ha egy dobozt sör kiveszünk a hűtőből, és kivételes hajöblítőként használjuk. Ehhez a legjobb a búzasör, de ha ez nincs a világos sör is kiváló. Egyszerűen a hajmosás végén masszírozzuk a hajba és a fejbőrbe a sört, így a benne található élesztő és B vitamin elősegíti a haj megújulását és növekedését.

3. Zsályás hajöblítő

Hozzávalók:

1 kanál szárított zsályavirág, 2 dl forró víz.

Zsíros hajra kiváló lehet ez a hajöblítő, mivel a zsálya meggátolja a fejbőr zsírosodását, és szép fényessé varázsolja hajunkat. Minden hajmosás után használjuk két-három héten keresztül.

4. Nyírfalevél öblítő

Hozzávalók:

1 kanál nyírfalevél szárítva, 2,5 dl forró víz,

Azoknak ajánljuk ezt a hajöblítőt, akiknek gyakran hullik a hajuk, vagy úgy érzik kissé már kopaszodnak. A nyírfa nem csak a hajhagymákat erősíti, de lágyítja is a hajszálakat, és szép fényt is ad nekik.

(Folytatjuk)

Forrás:

Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű és természetes hajápolási tipp

5 egyszerű és természetes hajápolási tipp Hajunk gyakran kezelhetetlenné válik, és ekkor olyan lesz, mint egy szénaboglya! Ám...

6 egyszerű tipp az egészséges hajért!

6 egyszerű tipp az egészséges hajért! Dr. Zoe D. Draelos bőrgyógyász egyszerű és mindenki által hasznosítható tippekkel és...

A te hajad is lehet ragyogó!

A te hajad is lehet ragyogó! Már-már ironikus, hogy a ragyogó hajért elérésért való versenyfutásban a hajunk...

13 tipp, hogy hogyan óvjuk hajunkat az erős napsugárzástól!

13 tipp, hogy hogyan óvjuk hajunkat az erős napsugárzástól! A nyaralási szezon beköszöntével alig várjuk, hogy végre az önfeledt strandolásé...

A töredezett haj megelőzése

A töredezett haj megelőzése Eleged van a töredezett hajvégekből? Mit kell tenned ahhoz, hogy ne kelljen szembenézned...

Bőratka is okozhat hajhullást?

Bőratka is okozhat hajhullást? Tavasszal, a fésülködés és hajmosás során elvesztett hajszálak mennyisége ijesztően...

Ezt edd, ha szép hajat szeretnél!

Ezt edd, ha szép hajat szeretnél! Ha nem is teljesen igaz a mondás, miszerint az vagy, amit megeszel, az ételben található...

Ezt tedd és ezt Ne tedd a hajaddal!

Ezt tedd és ezt Ne tedd a hajaddal! A szép haj a legtöbb ember számára olyan fontos, hogy sem a fáradságot, sem a pénzt...

Hajápolás eredményesen

Hajápolás eredményesen Közhely: ápolatlan hajjal, előnytelen frizurával nem várhatjuk el, hogy bárkiben is...
Összes cikk

Szóljon hozzá!

Összes cikk

Mit rejt a sztárok táskája?


Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?