Kozmetikai gépek - ultrahang

Kozmetikai kezelések

2010-05-10 18:23:33
Kozmetikai gépek - ultrahang

Kozmetikai kezelések alkalmával gyakran találkozhatunk ultrahanggal, de sokan nem is tudjuk pontosan, hogy is működik ez a széles körben alkalmazható technika.

Az ultrahang (továbbiakban UH) a hallható hangok felső határa fölött lévő rezgések gyűjtőneve. A kozmetikában ezeket a hangokat úgy hozzák létre, hogy a kezelőfejben lévő kvarckristály az áram hatására rezegni kezd. Ez a rezgés csak akkor jut a bőrbe, ha van a bőr és a kezelőfej között egy közeg, mely vezeti a hangot, ez lehet zselé, olaj, emulzió, szérum, stb.. Ezen anyagoknak a kozmetikai használatban nem csak a hang terjedésének segítése a feladata, hanem egyben hatóanyag-bevitelre is használhatók.

Az ultrahang több milliméter (akár centiméter) mélyre hatol a bőrben és hármas hatást fejt ki:
1. Hőhatás
2. Mechanikai hatás
3. Kémiai hatás

Ez a három hatás összefüggésben áll egymással: az UH első körben szétrezegteti a felszíni szaruréteget, így „tolva” mélyebbre a bőrön lévő hatóanyagot (hatóanyag bevitel gyorsítása). A hang rezgése által rezegni kezdenek a sejtek is. E rezgés következtében gyorsul az anyagcsere, mely miatt nő a zsír- és méreganyag kiválasztás. A rezgés hatására nő a szövet hőmérséklete, ami által nem csak az egyes sejtek anyagcseréje gyorsul, hanem tágulnak az erek, gyorsul a test vér- és nyirokkeringése, ezáltal mindenhova gyorsabban jut el a tápanyagban és oxigénban dús vér, fokozódik a kollagén termelés, javul a sejtmembrán áteresztőképessége.

Az ultrahang teljesítményétől függően a rezgés több centiméter mélyre tud a bőrben lejutni, a kötőszövetben fokozva a vér- és nyirokkeringést, ezáltal az anyagcsere folyamatokat. Emiatt sikeresen alkalmazható különféle alakformáló (zsírbontó-, cellulit-, stria-) kezelésekhez is.
A régen hatóanyag-bevitelre használt iontoforézissel ellentétben, mely csak ionokat, illetve vízben oldódó vitaminokat, hatóanyagokat volt képes bejuttatni a bőrbe, az UH zsírok, zsírban oldódó vitaminok, nagyobb molekulájú hatóanyagokat egyaránt képes a bőrbe juttatni.

Anyagcsere gyorsító hatásának köszönhetően segíti a gyulladt bőrök nyugtatását, az aknés bőr kezelését.

Tilos használni:
• a szív, halánték, mellek felett
• pacemaker esetén
• a szemek közvetlen környékén
• visszértágulatok felett
• gyulladt állapotokban
• daganatos megbetegedések esetén
• friss sebek, sérülések esetén
• csontos területeken
• idegrendszeri rendellenesség esetén
• terhesség esetén
• keringési rendellenesség esetén

Kapcsolódó cikkek

Milyen ultrahang gépet vegyek otthonra?

Milyen ultrahang gépet vegyek otthonra? Kedves Krisztina! Szeretnék otthoni haználatra ultrang gépet venni. Melyiket...

Mit kell éreznem ultrahang kezeléskor?

Kedves Krisztina! Szeretném megkérdezni, hogy ultrahang kezeléskor kell-e...

Otthoni ultrahangkészülékhez milyen krémet ajánl?

Otthoni ultrahangkészülékhez milyen krémet ajánl? Kedves Krisztina! Kozmetikai ultrahangot szeretnék használni otthon és szeretném...

Ultrahangos zsírbontás (pl. Ultrashape-pel)

Ultrahangos zsírbontás (pl. Ultrashape-pel) Sorozatunkban felsoroljuk, hogy milyen műtét nélküli, de orvosi szakértelemmel...

Kozmetikai gépek: a Vio

Kozmetikai gépek: a Vio A Vio minden kozmetikában megtalálható fertőtlenítő hatású elektrokozmetikai gép....
Összes cikk

Szóljon hozzá!

Összes cikk

Mivel szépülnek a sztárok?


Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?