Hogyan sminkeljük magunkat nyáron?

2010-06-22 14:15:41
Hogyan sminkeljük magunkat nyáron?

Mi nők, sajnos tisztában vagyunk vele, hogy a legalaposabban elkészített smink is nagyon sérülékeny, még a téli hónapokban is oda kell figyelnünk rá, ellenőriznünk kell, hogy a „helyén van-e”, nem mosódott-e el, nem kell-e megigazítanunk napközben. De mi van nyáron, amikor mindezen problémák még erőteljesebben jelentkeznek, hiszen a tűző napsütés, a magasabb páratartalom és a fokozottabb izzadás miatt még nehezebb megőriznünk tip-top kinézetünket?

Összeállításunk ennek a problémának jár utána, és néhány apró trükköt ajánl a megoldáshoz:

  • A melegebb napokon a jelszó legyen mindig „a kevesebb több”! Lehetőleg ne tegyél fel alapozót, inkább használj olyan színezett hidratálókrémet, amely fényvédőfaktort is tartalmaz. Ezt is inkább úgy oszlasd el az arcodon, hogy főleg az arcod középső részére kerüljön belőle, és lehetőleg hagyd ki a hajtövek melletti részt, mert ott jelennek meg először az izzadságcseppek is.
  • Ha mindenképpen ragaszkodsz az alapozóhoz, mert pl. problémás a bőröd, akkor olyan terméket válassz, amely nem zsíros, de egy további trükkhöz is folyamodhatsz: keverj az alapozóhoz egy kis zsírtalan lemosótejet- vagy krémet, mert ettől sokkal jobban fogja bírni az alapozó a forróságot.
  • Gyakori hiba, hogy sokan túl sötét alapozót használnak nyáron, pedig az alapozó célja, hogy egyenletesebbé tegye a bőrt és nem az, hogy barnává varázsolja azt. A profi sminkesek egyébként úgy oldják meg ezt a problémát, hogy beszereznek ugyanabból az alapozóból egy világosabb és egy sötétebb színű árnyalatot, és a nyári, ill. a téli hónapokban ebből „keverik ki” a mindenkori arcszínűnkhöz leginkább passzoló színt.
  • Az alapozó után egy könnyű púdert is tegyél az arcodra, de a pirosítóval is inkább takarékosan bánj, mert a nap miatt eleve kipirosodásra hajlamos a bőrünk.
  • Mindig legyen nálad törlőkendő vagy papír zsebkendő, hogy szükség esetén letöröld a homlokodról az izzadságot. Ehhez olyan speciális kendőt is használhatsz (Blotting Papers-nek hívják, és a nagyobb márkák kínálatában megtalálható), ami pillanatok alatt mattítja a fénylő bőröd, azaz felszívja a felesleges zsírt az arcodról.
  • A szemfestéked is jobban bírja majd az egész napos strapát, és tartósabb lesz, ha sminkelés előtt ezt a területet is lealapozod. A legjobb megoldás, ha nyáron inkább természetes színeket használsz a szemed kiemelésére, így, ha elmosódik is a festék, nem fogsz úgy kinézni, mint Drakula háremhölgye…
  • A szempillákra nyáron természetesen vízálló szempillaspirál kerüljön, a szájra pedig az élénkebb rúzsok helyett használjunk inkább pasztellszínű szájfényt, ami elegánssá teszi megjelenésünket.
  • Ha napközben fel kell frissítened a sminkedet, akkor ezt semmiképpen ne alapozóval tedd, hanem csak egy könnyű púderrel, kivéve persze, ha annyi időd van, hogy le tudod mosni és teljesen újrakezdeni az egész reggeli procedúrát…

 

Sz.M.
 

Szóljon hozzá!

Összes cikk

Melyik termékcsaládot kedvelik a sztárok?


Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?