Az arcápolás alaplépései férfiaknak

2010-10-01 15:42:58
Az arcápolás alaplépései férfiaknak

Az első dolog, amit az emberek megjegyeznek veled kapcsolatban az arcod. Sok férfi azt gondolja, hogy a szépségápolás, és az arcápolás különösen női dolog. Pedig a férfiaknak legalább ekkora szükségük van bőrük rendszeres ápolására, és most megtudhatod, hogy miből is áll ez a te esetedben.

A férfiak arcbőre körübelül 15 százalékkal zsírosabb, mint a nőké, és pórusaik is nagyobbak. Magyarán az arcbőröd sokkal könnyebben szennyeződik. Éppen ezért fontos, hogy napi szinten tisztítsd, mert pórusaid így kitisztulnak, bőröd pedig egészséges marad.

Az arctisztításhoz természetes összetevőkből álló szereket használj, mert ezek nem hagynak olyan vegyszeres filmréteget a bőrödön, amelyek irritálhatják azt.

A bőrradír nélkülözhetetlen, ha sima és egészséges bőrre vágysz. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, tisztítja és simává teszi az arcbőrt. Kerüld az olyan arcradírt, amely olyan kemény elemeket tartalmaz, mint például az őrölt dió vagy más hasonló magféle, mert ezek felsérthetik a bőrt, és kárt okozhatnak benne. Egy jó radír nem sért, hanem felüdít!

A hidratálásról sem szabad megfeledkezni, különösen borotválkozás után! Az E vitaminban gazdag krémek különösen jók, de aloe vera olajat is használhatsz.

Tonizálj! Egy átlag férfi sokkal többet van szabad levegőn, mint egy nő, éppen ezért a bőrére több piszok is kerülhet. A tonikok használatával a pórusok nem csak kitisztulnak, de össze is húzódnak, így kevésbé szennyeződnek. Használd őket minden este!

Ezek persze csak az első lépések a jól ápolt bőrért, de ha ezt a néhány szabályt betartod, gyorsan tapasztalni fogod a változást.

 

Forrás: http://www.beststuff.com
 

Kapcsolódó cikkek

A férfiak sminkjének alaplépései

A férfiak sminkjének alaplépései Egyre több férfi nem fél hangoztatni, hogy használ kozmetikumokat a borotvahabon, az...

Ápolt férfiak

Ápolt férfiak A szépségápolás témakörében szinte kizárólag nők nőkről, nőknek írnak. És a...

Borotválkozás után pörsenések? Néhány tanács férfiaknak!

Borotválkozás után pörsenések? Néhány tanács férfiaknak! A borotválkozás a napi rutin része, de az ezzel járó kellemetlenségekről mindenki le...

Borotválkozási tippek férfiaknak

Borotválkozási tippek férfiaknak A borotválkozás a férfiak számára szinte mindennapos tevékenység. A szőr nem...

Férfi szőrtelenítés pro és kontra

Férfi szőrtelenítés pro és kontra Habár a szőrzet hajdanán a férfiasság jele volt, egyre többen válnak meg tőle. Ha Te...
Összes cikk

Szóljon hozzá!

Összes cikk

Mit rejt a sztárok táskája?


Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?