Hogyan szőrtelenítsünk epiláló készülékkel?

2010-06-28 02:36:46
Hogyan szőrtelenítsünk epiláló készülékkel?

A meleg nyári hónapokban a szekrényekből előkerülnek a szoknyák, sortok és nyári ruhák, és ez azt is jelenti, hogy mindenki számára láthatóvá válnak azon testrészeink (lábunk és hónaljunk), amelyek a mai divat szerint szigorúan csak szőrtelenek lehetnek. A legújabb németországi felmérések szerint a nők 97%-a egyértelműen szép, sima lábakat szeretne.

A legújabb epiláló készülékek még lágyabban, kíméletesebben és gyorsabban tüntetik el a szőrszálakat, ráadásul az eredmény hetekig megmarad.
A gyártók és bőrgyógyászok felmérései bebizonyították, hogy az epilálás sokkal kevésbé irritálja a bőrt, és sokkal tartósabb eredményt hoz, mint pl. a borotválás. Ennek oka az epilálás kíméletes módszerében rejlik: a készülék használata közben a bőr kissé benyomódik, és csak ezután történik a hajszálak kíméletes kihúzása, mégpedig gyökerestül.
Annak érdekében, hogy az epilálás során a legoptimálisabb eredményt érjük el, kövessük az alábbi szabályokat:

1. A rövidebb szőrszálakat gyorsabban és fájdalommentesebben tudjuk eltávolítani az epilátorral, ezért érdemes gyakrabban használni a készülékünket, és nem hagyni, hogy 5 mm-nél jobban megnőjenek a nem kívánatos szőrszálak. Kapható olyan készülék is, amelyhez tartozik egy olyan vágó rész is, amivel az ennél hosszabb szőrszálakat 5 mm-esre tudjuk rövidíteni, így tudjuk minimalizálni a kellemetlenségeket.
 

2. A bőr nyugodtabban reagál a nedves epilálásra, ezért ha valaki először használja az epilátort, akkor érdemes a kádban vagy a zuhany alatt kipróbálnia a működését.
 

3. Ha valaki mégis a száraz epilálást részesíti előnyben, akkor ajánlatos a szőrtelenítés előtt hideg vízzel lemosni a lábunkat, így a szőrszálak egyenesebben fognak állni, és a készülék csipeszei könnyebben meg tudják fogni azokat.
 

4. Érdemes a reggeli órákban elvégeznünk az epilálást, mert a kutatások szerint olyankor a bőrünk lényegesen kevésbé érzékeny a fájdalomra.
 

5. Ha lábunkon a bőrt rendszeres leradírozzuk, akkor ezáltal megakadályozzuk, hogy a szőrszálak befelé nőjenek és így a szőrtüszőgyulladást is. Az epilálás előtt is élhetünk ezzel az előkészítéssel, bőrünk meg fogja hálálni ezt a kis plusz törődést.

Így kell használni az epilátort (videó)
 

 

Sz. M.

Fotó: meltis / www.pixelio.de
 

Szóljon hozzá!

Összes cikk

Mit rejt a sztárok táskája?


Ön mi alapján dönt leginkább egy-egy illatszer, bőrápoló termék vagy egyéb kozmetikum vásárlása mellett?